vlonders.jpg

Nieuwe vlonders voor tennistassen

Gisteren - 20:58

Vlak voor de opening van het zomerseizoen werden we verrast door de mededeling van Anita en Irene dat ze 8 nieuwe vlonders hadden gemaakt om de tennistassen op te zetten. Nadat de vlonders nog een extra verflaag van Irene hadden gekregen (zie foto) waren ze klaar voor gebruik. Tijdens de winter worden de vlonders opgeslagen in de container waardoor de club er nog veel seizoenen plezier aan heeft. Anita en Irene namens LTC Rakets hartelijk bedankt voor de deze mooie geste. Wie is de volgende die de club verrast met een mooi stukje huisvlijt??

tennis_hub1.jpg

Aftrap voorjaarscompetitie 2024 mixed team vrijdagmiddag 50+

Gisteren - 20:49

Op 12 april 2024 startte de 1e wedstrijd voor ons mixed team met een reis van ruim 70 km naar Tennisvereniging de Ren in Lierop (Tussen Eindhoven en Venlo). Ofschoon ons team uit 8 personen bestaat, moest er door de blessure van André Larue toch nog een invaller worden geregeld. Hub Larue hielp ons uit de nood. De andere spelers van ons team (Hub, Huub, Astrid en Nicolle) waren nog op trainingskamp??? Na even wennen aan het kunstgras (zie foto) kon onder een lekker zonnetje worden gestart met de dames- en de herendubbel. Na een moeizame start wonnen Sylvia en Inez in 2 sets. Bij Hub en Maurice was uiteindelijk een supertiebreak nodig om de winst zeker te stellen. Bij de mixed wonnen Hub en Inez overtuigend hun partij in 2 sets. Bij Sylvia en Maurice werd de 1e set verloren, maar de 2e set overtuigend gewonnen. Helaas blesseerde Maurice zich op het einde van de 2e set waardoor de supertiebreak nog nipt werd verloren. Na afloop hebben we nog gezellig met de tegenstanders gedronken, gegeten en gebabbeld voordat we aan de terugreis begonnen. Maar de 3-1 winst bleek bij thuiskomst voldoende om de 1e dag als koploper af te sluiten. De wedstrijd is 19 april uit bij Keerweide.

walsen.jpg

Walsen op de tennisbaan?

04 april 2024

Walsen op de tennisbaan Tijdens de ledenvergadering 2024 is besloten om een bredere wals aan te schaffen omdat de huidige wals te smal is voor de trekker. Dit euvel is met Hub Habets besproken die een mogelijkheid zag om van de huidige 2 walsen 1 wals te maken. En dat is wonderwel gelukt. Hub heeft beide walsen zodanig met elkaar verbonden dat ze samen achterelkaar worden getrokken. De trekker kon dit met gemak aan en dit bespaarde veel tijd. Bovendien kunnen de walsen worden losgekoppeld en kunnen we weer als 2 walsen gebruiken. Zo zie je maar dat André Rieu niet de enige Limburger is die walsen kan maken. Hub, chapeau. Namens LTC Rakets bedankt voor jouw vernuft en inzet.

L.T.C. Rakets

Welkom bij de tennisclub van Schinnen

LTC Rakets,  365 dagen tennis per jaar.
Wij beschikken over 4 buitenbanen met gravel en een tennishal met 2 binnenbanen.
Deze binnenbanen hebben een unieke ondergrond Smash-court en LED verlichting.

Zomerseizoen : 1 april tot 1 oktober
Als lid kunt u vrij spelen op de buitenbanen en bij slecht weer gratis gebruik maken van de binnenbanen.

Winterseizoen : 1 oktober tot 1 april
In deze periode kan iedereen (ook niet-leden) de binnenbanen huren.

Regels voor het gebruik en kosten van de buiten- en binnenbanen.
kunt u hier op deze website vinden.

Beheerder 046 443 38 58

Neem contact op met Tennisclub LTC Rakets.